Leírás
Elsősorban a csontritkulás megelőzésének csodaszereként tartják számon a mákszemek magas kalcium és foszfortartalma miatt.
Előállítási folyamat:
- A mákszemekből hidegen sajtolással kinyerjük az olajat, majd szűrjük és palackozzuk.
- Vegyi beavatkozás mentes
- Tartósítószermentes
- Kiváló minőségű magyar alapanyagból készül
Milyen tápanyagokat tartalmaz?
- Magas kalcium és foszfortartalom (nem bizonyított).
- Magas vastartalom.
- Gazdag esszenciális zsírsavakban (Omega-3, Omega-6)
- Gazdag ásványi anyagokban (foszforsav, kalcium, kálium, magnézium, vas)
- Megtalálható benne mind a 9 esszenciális aminosav!
- Magas B6 és E-vitamin tartalom
- Koleszterinmentes
Itt olvashatsz néhány gondolatot az esszenciális tápanyagokról.
A mákolaj jótékony hatásai:
Fontos kiemelnünk, hogy ha az olajat hőkezelés éri, veszít pozitív tulajdonságaiból!
- A mákolaj a csontritkulás megelőzésének természetes csodaszere (nem bizonyított)!
- Tejérzékenyeknek is ajánlott fogyasztani kalciumpótlás miatt (nem bizonyított).
- Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését.
- Megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása.
- Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
- Vérszegénységben szenvedőknek is ajánlott a magas vastartalma miatt.
- Növeli a szellemi teljesítőképességet.
- Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő hatású.
- Fájdalomcsillapító, nyugtató, altató hatású.
- Csökkenti a koleszterinszintet.
- Külsőleg használva táplálja és puhítja a bőrt.
Alkalmazása:
- Kiválóan alkalmas salátákhoz, párolt és nyers zöldségekhez, sajtokhoz, péksüteményekhez, gyümölcslevesekhez, édes süteményekhez.
- Kúraszerűen is alkalmazható: felnőtteknek napi 1 evőkanállal, gyermekeknek 1 teáskanállal reggel, éhgyomorra (legalább 3 hónapig).
- Külsőleg használható masszírozáshoz, kozmetikumok alapanyagaként.