Leírás
A lenmagolaj a tökmagolaj mellett szintén az egészségmegőrzés egyik csodafegyvere! A lenmagolajat diétázóknak is ajánlják.
Előállítási folyamat:
- A lenmagból hidegen sajtolással kinyerjük az olajat, majd szűrjük és palackozzuk.
- Vegyi beavatkozás mentes
- Tartósítószermentes
- Kiváló minőségű magyar alapanyagból készül
Milyen tápanyagokat tartalmaz?
- Igen gazdag Omega-3, Omega-6, Omega-9 zsírsavakban. Alfa-linolénsav tartalma a legmagasabb az olajok között (Omega-3). Hatszor annyi zsírsav van benne, mint a halolajakban!
- E-vitaminban gazdag.
- Béta-karotinban gazdag (ebből képződik az A-vitamin)
- Magas fehérje-és olajtartalom
- Koleszterinmentes
Itt olvashatsz néhány gondolatot az esszenciális tápanyagokról.
A lenmagolaj jótékony hatásai:
Fontos kiemelnünk, hogy ha az olajat hőkezelés éri, veszít pozitív tulajdonságaiból!
- Gyorsítja az anyagcserét (ezáltal elősegíti a zsírégetést).
- Segíti a szervezetet a káros salakanyagoktól megtisztítani.
- Csökkenti a koleszterinszintet.
- Gyulladáscsökkentő hatású.
- Izomfájdalmat csökkenti.
- Külsőleg égési sérülés, ekcéma, bőrkiszáradás, és problémás bőr ellen is hatásosan alkalmazható.
- Immunrendszererősítő.
Alkalmazása:
- A lenmagolajat csak hidegen használjuk, mert a hőkezelés tönkre teheti a zsírsavakat!
- Alkalmas salátákhoz, vagy készételek lelocsolásához.
- Kúraszerűen is alkalmazható: felnőtteknek napi 1 evőkanállal, gyermekeknek 1 teáskanállal reggel, éhgyomorra (legalább 3 hónapig).
- Külsőleg használható masszírozáshoz, kozmetikumok alapanyagaként.