Leírás
A repceolajat (vagy más néven canola-olaj) a WHO nyilvántartása 2018 óta az egészséges olajok közé sorolja magas zsírsav- és vitamintartalma miatt.
Előállítási folyamat:
- A repce magjából hidegen sajtolással kinyerjük az olajat, majd szűrjük és palackozzuk.
- Vegyi beavatkozás mentes
- Tartósítószermentes
- Kiváló minőségű magyar alapanyagból készül
Milyen tápanyagokat tartalmaz?
- Egyedülállóan magas az alfa-linolénsav (Omega-3 esszenciális zsírsav) tartalma.
- Magas a klorofill tartalma.
- E-vitaminban és K-vitaminban gazdag.
- Magas karotintartalom (ami az A-vitamin előanyaga).
- Koleszterinmentes
Itt olvashatsz néhány gondolatot az esszenciális tápanyagokról.
A repceolaj jótékony hatásai:
Fontos kiemelnünk, hogy ha az olajat hőkezelés éri, veszít pozitív tulajdonságaiból!
- Szerepe van a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.
- Segíthet a vastagbélrák megelőzésében.
- Jótékony hatása lehet a magas koleszterinszintre és magas vérnyomásra.
- Immunrendszererősítő.
Alkalmazása:
- Kiválóan alkalmas salátákhoz, öntetekhez, pástétomokhoz, főzéshez, sütéshez, grillezéshez. Jól bírja a hőterhelést, így akár a napraforgóolajat is helyettesítheti.
- Kúraszerűen is alkalmazható: felnőtteknek napi 1 evőkanállal, gyermekeknek 1 teáskanállal reggel, éhgyomorra (legalább 3 hónapig).