Termékeink

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj

pro_02A napraforgóolaj kiválóan alkalmas főzésre és sütésre is. Jól harmonizál nyers és párolt zöldségekhez (különösen cékla, retek, répa, lencse, kukorica, paprika, párolt káposzta stb.), saláták (leveles, pl. jégsaláta) és  vegetáriánus ételek készítéséhez (spenót, padlizsán, tök, csicseriborsó stb), de kiváló szószok, levesek, majonézek (krémlevesek,  tartármártás) ízesítéséhez egyaránt.

Finom illata, jellegzetes ízt kölcsönöz hétköznapi és magyaros ételeinknek is. Használjuk sült- és rántott hús sütéséhez (baromfi, mangalica), készítsünk vele hagyományos módon pörköltet vagy a rántást a főzelékbe.

  • 100%-os napraforgó étolaj
  • előállítás módja: hidegsajtolás, szűrés, viasztalanítás, vegyi beavatkozás nélkül, kiváló minőségű magyar alapanyagból
  • esszenciális zsírsavakban gazdag
  • magas E-vitamin tartalom
  • koleszterinmentes
  • tartalmazza a napraforgó természetes ízét, aromáját
  • eltarthatósági idő: 12 hónap

Szagtalanított 100%-os napraforgó étolaj

pro_01Íme egy olyan hazai élelmiszer, amit vegyszermentesen, kizárólag Magyarországon termelt napraforgóból állítunk elő! Ennek az étolajnak kevesebb illata és íze van, így azok is megtalálhatják a számításukat, akik óvakodnak a karakteresebb illatoktól és ízektől, de szeretnének egészségesen táplálkozni.

  • 100%-os napraforgó étolaj
  • előállítási módja: hidegsajtolás, szűrés, desodorálás, viasztalanítás
  • koleszterinmentes
  • esszenciális zsírsavakban gazdag
  • magas E-vitamin tartalom
  • kizárólag magyar termék az alapanyagtól a késztermékig
  • sütéshez, főzéshez kiválóan alkalmas
  • eltarthatósági idő: 12 hónap

Hidegen sajtolt 100%-os tökmagolaj

Egészség  a természetből

A héjatlan tökmagból hidegen sajtolással kinyerjük az olajat, majd szűrjük és palackozzuk.

pro_03A tökmagolaj véd a szabadgyököktől, melyek magas reakció képességű anyagok, és több betegségnek az okozói, mint pl. érelmeszesedés, de felelősei az öregedésnek is, és kiváltói a szív és keringési megbetegedéseknek. A kutatások azt igazolták, hogy a tökmagolaj különösen gazdag antioxidánsokban, amelyek a szabadgyököket megkötik. A tökmagolajban található a legtöbb antioxidáns az összes növényi olaj közül, de meglepő, hogy vízben oldódó antioxidáns is található benne. Ezeknek nagyobb védő szerepük van a az emberi szervezetben. Megállapították, hogy a tökmagolaj fontos szerepet tölthet be a szív és keringési rendellenességek megelőzésében is. A 40 és 60 éves férfiak 60 %-ának, a 60-70 éves korosztálynak 75%-ának van prosztata gyulladása, mely a tökmagolajjal megelőzhető, ill. rendszeres fogyasztásával a panaszok megszüntethetők. Javallott a hölgyeknek is, mivel a sima izomzatok erősítésére nekik is szükségük van, akár egy felfázás után néhány napig fogyasztani mindenképpen hasznos.

A tökmagolaj koleszterinmentes, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek bizonyítottan lassítják az érelmeszesedést, javítják az agyi vérkeringést. Jelentőségét fokozza a komplex vitamin tartalom, az öregedést elhúzó antioxidánsok.

Friss salátákhoz, valamint magában mint gyógyhatású készítményt napi egy evőkanállal javasolt fogyasztani.

Lenmagolaj

Az emberi szervezetnek szüksége van zsírokra, de a telítetlen és nem a telített fajtából. Ennek biztosítására a legjobb a lenmagolaj, ami alfa-linolénsavat tartalmaz, s igen gazdag omega-3 zsírsavakban. Ismert hiánytünete nincs, de kutatók szerint gyorsítja az anyagcserét, ezáltal a zsírégetést is.

A lenmagból hidegen kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 4,5-23%-ban tartalmaz ciszlinolsavat és 25,8-58%-ban linolénsavat. A linolsav (lenolajsav) jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen. A magból kinyert olaj enyhén sárgás színű, kicsit kesernyés ízű. Alfa-linolénsavban, E-vitaminban, béta-karotinban gazdag, melyek antioxidáns hatásuknál fogva a legértékesebb olajjá teszik. A jó minőségű lenmagolajat hidegen sajtolják, oxigén- és fénymentes környezetben.

Mákolaj

makolaj_1A mákolaj a csontritkulás megelőzésének természetes csodaszere. Aminosavakban, többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavban, foszforsavban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag. A mákolaj koncentráltan tartalmazza a mákban található hatóanyagokat, mivel azok zsírban oldódnak, és így az olajba (a növény “zsírjába”) belekerülnek. A hidegen sajtolt mákolaj tartalmazza a legtöbb hasznos anyagot, mivel az semmilyen manipulációnak (pl. hevítésnek, duzzasztásnak, extrakciónak) nincs alávetve. A mákolaj jobban felszívódik a szervezetben, mint a mákszemek.

A mákolajról érdemes tudni, hogy:

  • elősegíti a magas vérnyomás csökkenését
  • kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása
  • normalizálja a vér koleszterinszintjét
  • jótékony hatása kimutatott a sebek gyógyulásánál
  • növeli a szellemi teljesítőképességet
  • idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású
  • a csontozat elsőszámú természetes segítője. Megállítja a csontszövetek leépülési folyamatát, majd elkezdi építeni azt. A mákolaj igen magas foszfortartalma biztosítja a kalcium hatékony beépülését a csontokba.

[Kovács József: Az olajok gyógyító ereje. Bp., Kinizsi nyomda, 2011, 15p.]

Repceolaj

A repceolaj nagy mennyiségben tartalmaz egyszeresen telítetlen olajsavat és többszörösen telítetlen zsírsavakat, melyek szervezetünk számára esszenciálisak. Egyedülállóan magas alfa-linolsav, klorofill és tokoferol tartalma.

A repcemagból kinyert olaj arany- vagy zöldessárga színű, semleges ízű és illatú. A sok egyszeresen telítetlen zsírsav- és jelentős linolénsav-tartalmának köszönhetően, az olívaolaj hatásaihoz hasonlóan, az LDL- és összkoleszterinszintet csökkenti, hatására a trigliceridszint változatlan marad, vagy az is csökken, továbbá a vércukorprofilt is képes javítani. Karotintartalom (ami az A-vitamin előanyaga) szempontjából kiemelkedő természetes vitaminforrás, 3,3 mg karotint tartalmaz 100 g-ban. A-vitaminra van szükség a zavartalan növekedéshez, a csontfejlődéshez, továbbá az immunfolyamatokhoz, a látás és a hámszövet épségének a fenntartásához.

Jelentős E-vitamin tartalma javítja az A-vitamin felszívódását, azáltal hogy védi azt az oxidációs folyamatoktól. Zöldes-barnás színét a klorofilloknak vagy klorofill-származékoknak köszönheti.

A finomított repceolaj jól bírja a hőterhelést, így akár a napraforgóolajat is helyettesítheti a sütésben, párolásban. Alkalmas húsok, zöldségek, burgonya sütésére. A szűz vagy a hidegen sajtolt repceolajat salátakészítéshez, tésztaételek, zöldségek ízesítésére ajánljuk.

  • Kedvező összetételének köszönhetően a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében szerepe lehet.
  • Fogyasztása segíthet a vastagbélrák megelőzésében.
  • Jótékony hatása lehet a magas koleszterinszintre és magas vérnyomásra.
  • Kedvező arányban található meg benne az Omega-3 és Omega-6 esszenciális zsírsav.
  • Gazdag vitaminokban, ezért jó hatása lehet az immunrendszerre.