Az üzem története

Az üzem 1993-ban létesült. Kezdetekkor a feldolgozás kizárólag napraforgóból történt, de napjainkban már repce, tökmag és más olajos magvakat is feldolgozunk. Az alapanyagot kizárólag helyi termelőktől, termeltetési szerződés alapján szerezzük be, szigorú minőségi követelmények figyelembevételével.

Az évek során a hidegen sajtolt olajak piaca folyamatosan szűkült, ezért az igényekhez igazodva 2001 évben jelentős technológiai fejlesztést hajtottunk végre, ami szinte egyedülálló Magyarországon, ugyanis a gyártás továbbra is teljesen vegyszer- és oldószermentes eljárással történik. A hidegen sajtolt olajat vízgőzdesztillációval szag és ízmentesítjük, szűrjük és palackozzuk. Az így előállított terméknek már nincs az alapanyagra jellemző íze, illata. Sütésre, főzésre kiválóan alkalmas.

Visszamaradó melléktermék a pellet, ami granulátum formájában képződik és kiváló állati takarmány.